Al ruim 25 jaar een vertrouwd adres!

Occasions & onderhoud

Volop keuze!

Altijd meerder occasions op voorraad

Hybride en Elektrische auto | onderhoud & reparaties

Het aanbod van hybride en elektrische auto’s is sinds 2014 flink gegroeid, net als de vraag hiernaar. Het onderhoud van deze zuinige auto’s vergt echter specifieke kennis.

Bij Tuur’s Garage hebben we het juiste apparatuur en gereedschap in huis. Tevens beschikken we over monteurs die speciaal getraind zijn om uw hybride auto optimaal te onderhouden. Voorzorg is daarbij het sleutelwoord. Zo halen onze monteurs allereerst de sleutel uit het contact, om te voorkomen dat tijdens de onderhoudswerkzaamheden de verbrandingsmotor start. Deze kan namelijk onverwacht aanslaan, als de klimaatregeling wil gaan koelen, of de tractiebatterij te ver leeg raakt. Ook als airco, stuur- en rembekrachtiging volledig elektrisch werken, is een speciale onderhoudsaanpak vereist.

Stekker Renault Zoe

Hybride accu pakket vervangen

Auto’s met een hybride aandrijving krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken: een melding van het motormanagementsysteem (IMA) met foutcodes die aangeven dat de capaciteit van de hybride accu te laag is. Ook is het mogelijk dat uw koelventilator achterin blijft lopen. Allemaal aanwijzingen dat uw accu niet meer in een goede conditie is.

Tuur’s Garage is gespecialiseerd in dit soort problemen en biedt u een totaalpakket aan mogelijkheden inclusief montage. Naast levering en plaatsing van nieuwe accu’s bieden wij tevens de mogelijkheid voor plaatsing van gereviseerde en/of refurbished hybride accu’s.

Tuur’s Garage is gespecialiseerd in het oplossen van problemen met hybride accu’s. U kunt het onderhoud van uw hybride of elektrische auto dus toevertrouwen aan ons.

Hybride accu

Onze monteur is zelfs in het bezit van het ‘Master Hybrid Service’ certificaat:

Hybride certificaat
Mogelijk gemaakt door Mobilox