APK Keuring

Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto, conform de eisen van de RDW, getest op veiligheid en milieueisen. De APK is in heel Nederland verplicht.

Laat de verplichte keuring dus op tijd uitvoeren. Anders loopt u ook de kans op een boete.

U kunt uw auto tot 2 maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan 2 maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt de auto een nieuwe APK-vervaldatum.

 • Een benzineauto hoeft pas voor de eerste keer gekeurd te worden na 4 jaar, daarna twee keer om de 2 jaar en vervolgens elk opvolgend jaar;
 • Een dieselauto heeft de eerste APK na 3 jaar, daarna jaarlijks.de keuringplicht geldt pas na 3 jaar, en daarna jaarlijks;
 • Is uw auto ouder dan 30 jaar, dan geldt een 2-jaarlijkse APK;
 • Voor auto’s die geregistreerd zijn voor 1 januari 1960 geldt geen keuringsplicht meer.

 • U kunt altijd vrijblijvend bij ons langs komen. Indien er tijd is kunnen wij de auto direct keuren, anders maken we ter plaatse gelijk een afspraak.

  Banden

  Autobanden zijn het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Daardoor is het van levensbelang dat uw banden van goede kwaliteit zijn. Banden die versleten zijn - of niet goed in balans - vormen een gevaar voor u, de inzittenden en de overige weggebruikers. Laat daarom regelmatig uw banden door ons controleren. Dit doen wij gratis!

  Tuur’s Garage is het betrouwbare en betaalbare adres bij u in de buurt voor al uw autozaken. Als autobandenspecialist kunnen wij u informeren over de juiste banden voor uw auto. Maar ook voor caravan, aanhanger of bedrijfswagen kunt u bij Tuur’s Garage terecht. Wij beschikken over een uitgebreid en gevarieerd assortiment autobanden. Voor elke auto kunnen wij een passende en betaalbare oplossing bieden. 

  Ons assortiment bestaat uit een zeer gevarieerd aanbod van kwalitatieve topmerken en huismerken. Alle merken zijn door ons geselecteerd op basis van veiligheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Want alleen het beste is goed genoeg voor u.